TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Shelly PLUS i4 WiFi-s, okos vezeték nélküli kapcsoló-modul

Shelly PLUS i4 WiFi-s, okos vezeték nélküli kapcsoló-modul
Shelly PLUS i4 WiFi-s, okos vezeték nélküli kapcsoló-modul
A Shelly PLUS i4 a Shelly új okos vezeték nélküli kapcsolási megoldása, melyben nincs relé, de akár 4 db kapcsoló állását érzékelve vezeték nélkül képes vezérelni más Shelly reléket. Használják fali kapcsolóról indított jelenetek vezérlésére is, de használják olyan vezeték nélküli kapcsoláshoz is, melynél hiányzik a fali kapcsoló és a fogyasztó (pl. lámpa) közötti közvetlen vezetékezés. Alkalmazható kismegszakító mögé kötve a fázis jelenlétének érzékelésére és riasztás küldésére is.
Bővebben
6 620 Ft
Részletek
Az új Shelly PLUS i4 az okosotthon gyártónak egy speciális terméke, melyet hagyományos fali kapcsolók mögé való beépítésre javasolt. Nem rendelkezik az eszköz relével, de akár 4 kapcsoló vagy más bemeneti / vezérlő eszköz állapotát is képes kezelni, és az alapján más Shelly reléket, szenzorokat vagy HTTP/HTTPS, MQTT vagy CoAP vezérelte más eszközöket képes vezérelni.
Lényegében arra szolgál, hogy vezeték nélkül "összekössön" egy kapcsolót otthonunk más pontjain (vagy akár máshol telepített) Shelly relékre kapcsolt eszközökkel. A Shelly PLUS i4-t kapcsoló(k) mögé szerelve érzékeli a kapcsolók állapotának a változását, és WiFi-n keresztül képes kapcsolási parancsot küldeni Shelly PLUS 1, Shelly PLUS 1PM vagy Shelly PLUS 2PM vagy más relék felé, akár többet csoportosan is vezérelve egy kapcsolással. Egy Shelly okosrelével párban használhatjuk tehát olyan esetekben, ha a kapcsolónál és a lámpánál is rendelkezésre áll fázis és nullavezeték, azonban a kettő egymástól távol esik, vagy csak kimaradt a vezetékezés a kettő között.
Képes fogadni akár 4 db rákötött fizikai (kétállású vagy billenő) kapcsoló jelét is, és ezek mindegyikéhez akár 8 féle eseményt kapcsolni (be és kikapcsolás, rövid vagy hosszú nyomva tartás, dupla vagy tripla bekapcsolás, hosszú + rövid, vagy rövid + hosszú nyomvatartás). A 8 féle kapcsolási módokhoz hozzárendelhetünk a Scene (Jelenet) funkcióban is különböző parancsokat, de az eszközök közötti DDD vezérléssel is meghívhatunk más eszközöket URL-ből és küldhetünk nekik így parancsot. A Shelly PLUS i4 tehát használható fali fizikai kapcsolóról való jelenetvezérlésre is.
Más Shelly eszközökhöz hasonlóan a Plus i4 működéséhez sem szükséges hub vagy gateway, az eszköz közvetlenül a WiFi router-re kapcsolódik fel.
Segítségével például egy darab fali kapcsolónk különféle kapcsolási módjaira (pl. dupla gombnyomás) beprogramozhatjuk más helyen levő eszközeink ki/bekapcsolását, például lámpák kapcsolását, redőnyök vezérlését stb, vagy a Shelly Cloud "Scenes" (Jelenetek) funkciójával akár több eszköz (akár egymáshoz képest késleltetett) vezérlését is elindíthatjuk.
Például egyetlen ágy melletti kapcsolóra ráprogramozhatjuk egy gombnyomásra a hálószoba lámpa lekapcsolását, dupla gombnyomásra az összes otthoni lámpa lekapcsolását, három gombnyomásra pedig a redőnyök leengedését. Vagy létrehozhatunk a bejárati ajtó mellett egy "elmentem itthonról" gombot, ami lekapcsolja az összes Shelly-vezérelte lámpát, lehúzza a redőnyt, és lekapcsolja a vasaló konnektorát is.
Használhatjuk arra is, hogy példéul egy Shelly PLUS i4 segítségével figyeljük, hogy egy kismegszakító nem kapcsolt-e le (és van-e az áramkörben áram), de akár arra is, hogy egy adott vezérelt áramkörben van-e áram, és a Shelly Cloud app-ban beállíthatunk szabályokat a kapcsolók állása / az áramkörben folyó/nem folyó áram esetére, pl. ki/bekapcsolhatunk WiFi-n át való vezeték nélküli vezérléssel más Shelly WiFi-s reléket.

Bekötési rajz:
A Shelly Plus i4-nek szüksége van a működéséhez egy állandó 110-240V AC tápfeszültségre. (Elődjével ellentétben DC bekötést nem támogat.)
A négy kapcsoló-bemenetén ugyanezen feszültséget várja, és

érzékeli, hogy az adott kapcsoló ki/be van-e kapcsolva,
vagy ha nem kapcsolóhoz használjuk, érzékeli, hogy az adott áramkörben van-e áram.


A Plus i4 kompatibilis a Shelly új villanykapcsoló családjának négy gombos "jelenet-vezérlő" kapcsolójával, ennek hátuljába bepattintva egyszerűen létrehozhatunk más eszközök (akár csoportos, vagy jelenet alapú) vezérlésére parancsokat a Shelly rendszerében.

(A négy gombos fali kapcsoló nem a Shelly Plus i4 tartozéka, hanem külön rendelhető termék.)

Termékjellemzők:

Közvetlenül a WiFi routerre kapcsolódik, nem szükséges hub vagy gateway a működéséhez
110-240 АC tápfeszültséggel kompatibilis, az állandó tápfeszültség és a kapcsolóktól/áramköröktől érkező tápfeszültség azonos kell, hogy legyen
4 kapcsoló állapotát is képes kezelni, és mindnek akár 8 állapotához a Shelly Could app Scene funkciója segítségével akár több más eszközt is vezérelni
Kompatibilis az Android-ra és iOS-re is elérhető Shelly Cloud app-pal, Amazon Alexa-val, Google Assistant-tal, és MQTT-t, CoAP-t, és REST API-t használó otthonautomatizációs rendszerekkel.
A gyári firmware egyszerűen lecserélhető igény esetén


További támogatott platformok, integrációk:

MQTT
HomeSeer
ioBroker
Home Assistant
openHAB
Domoticz
SYMCAN
nymea
Hubitat
REST API
Adatok
Gyártó
Shelly
Cikkszám
ALL-KIE-PLUSI4
Tömeg
12 g/db