TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Shelly PLUS i4 DC WiFi-s, okos vezeték nélküli kapcsoló-modul

Shelly PLUS i4 DC WiFi-s, okos vezeték nélküli kapcsoló-modul
Shelly PLUS i4 DC WiFi-s, okos vezeték nélküli kapcsoló-modul
Shelly PLUS i4 DC WiFi-s, okos vezeték nélküli kapcsoló-modul
Bővebben
6 720 Ft
Részletek
Az új Shelly PLUS i4 DC az okosotthon gyártónak egy speciális terméke, a Shelly Plus i4 DC, azaz egyenáramú verziója. Az i4 DC nem rendelkezik beépített relével, de akár 4 kapcsoló vagy más DC eszköz állapotát is képes érzékelni, és az alapján más Shelly reléket, szenzorokat vagy HTTP/HTTPS, MQTT vagy CoAP vezérelte más eszközöket képes vezérelni.A Plus i4 DC a speciálisan egyenáramú kapcsolókhoz tervezett verzió, mely alkamas kapunyitó motorok, riasztók, csengők és más egyenáramú eszközök állapotának figyelésére is.
Arra is használhatjuk , hogy vezeték nélkül "összekössünk" egy DC kapcsolót (pl. egy lakóautóban vagy lakókocsiban) egy máshol telepített Shelly relére kapcsolt vezérlendő eszközökkel. A Shelly PLUS i4 DC kapcsoló(k) mögé szerelve, a modul érzékeli a kapcsolók állapotának a változását, és WiFi-n keresztül képes kapcsolási parancsot küldeni Shelly PLUS 1, Shelly PLUS 1PM vagy Shelly PLUS 2PM vagy más relék felé, akár többet csoportosan is vezérelve egy kapcsolással. Egy Shelly okosrelével párban használhatjuk tehát olyan esetekben is, ha a kapcsoló és a vezérelt fogyasztó egymástól távol esik, vagy csak kimaradt a vezetékezés a kettő között.
Képes fogadni akár 4 db rákötött fizikai kapcsoló jelét is, és ezek mindegyikéhez akár 3 féle eseményt kapcsolni. A 3 féle kapcsolási módokhoz hozzárendelhetünk a Scene (Jelenet) funkcióban is különböző parancsokat, de az eszközök közötti DDD vezérléssel is meghívhatunk más eszközöket URL-ből és küldhetünk nekik így parancsot. A Shelly PLUS i4 DC tehát használható fali fizikai kapcsolóról való jelenetvezérlésre is.
Más Shelly eszközökhöz hasonlóan a Plus i4 működéséhez sem szükséges hub vagy gateway, az eszköz közvetlenül a WiFi router-re kapcsolódik fel.

 
Bekötési rajz:
A Shelly Plus i4 DC-nek szüksége van a működéséhez egy állandó 5V-24V DC tápfeszültségre. 
A négy kapcsoló-bemenetén ugyanezen feszültséget várja, és

érzékeli, hogy az adott kapcsoló ki/be van-e kapcsolva,
vagy ha nem kapcsolóhoz használjuk, érzékeli, hogy az adott áramkörben van-e áram.


A Plus i4 kompatibilis a Shelly új villanykapcsoló családjának négy gombos "jelenet-vezérlő" kapcsolójával, ennek hátuljába bepattintva egyszerűen létrehozhatunk más eszközök (akár csoportos, vagy jelenet alapú) vezérlésére parancsokat a Shelly rendszerében.

(A négy gombos fali kapcsoló nem a Shelly Plus i4 tartozéka, hanem külön rendelhető termék.)
 
Termékjellemzők:

Közvetlenül a WiFi routerre kapcsolódik, nem szükséges hub vagy gateway a működéséhez
5V-24V DC tápfeszültséggel kompatibilis, az állandó tápfeszültség és a kapcsolóktól/áramköröktől érkező tápfeszültség azonos kell, hogy legyen
4 kapcsoló állapotát is képes kezelni, és mindnek akár 3-3 állapotához a Shelly Could app Scene funkciója segítségével akár több más eszközt is vezérelni
Kompatibilis az Android-ra és iOS-re is elérhető Shelly Cloud app-pal, Amazon Alexa-val, Google Assistant-tal, és MQTT-t, CoAP-t, és REST API-t használó otthonautomatizációs rendszerekkel.
A gyári firmware egyszerűen lecserélhető igény esetén

 

További támogatott platformok, integrációk:

MQTT
HomeSeer
ioBroker
Home Assistant
openHAB
Domoticz
SYMCAN
nymea
Hubitat
REST API
Adatok
Gyártó
Shelly
Cikkszám
ALL-KIE-PLUSI4DC
Tömeg
12 g/db