TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Shelly PRO 2PM DIN-sínre szerelhető, WiFi + Ethernet kompatibilis okosrelé, áramfogyasztás-méréssel, redőnyvezérlési üzemmóddal

Shelly PRO 2PM DIN-sínre szerelhető, WiFi + Ethernet kompatibilis okosrelé, áramfogyasztás-méréssel, redőnyvezérlési üzemmóddal
Shelly PRO 2PM DIN-sínre szerelhető, WiFi + Ethernet kompatibilis okosrelé, áramfogyasztás-méréssel, redőnyvezérlési üzemmóddal
Shelly PRO 2PM DIN-sínre szerelhető, WiFi + Ethernet kompatibilis okosrelé, áramfogyasztás-méréssel, redőnyvezérlési üzemmóddal
Bővebben
43 420 Ft
Részletek
2 áramkörös, áramfogyasztás-mérő funkciós, villamossági szekrény DIN-sínre felszerelhető okos kapcsolórelé, Wi-Fi, LAN és Bluetooth kapcsolattal.
Két független áramkör vezérlésére vagy redőny / zsaluzia / árnyékoló és más kétirányú forgómotorok vezérlésére is alkalmas.
 
A Shelly professzionális 2 áramkörös reléje Wi-Fi-vel, vezetékes hálózattal (LAN), és and Bluetooth kapcsolattal is képes kommunikálni, és mind lakások otthonautomatizálási, mind komolyabb közületi épületek (áruházak, társasházak, üzletek stb.) professzionális automatizálására alkalmas megoldás.
A PRO termékvonalat a Shelly elősorban újonnal épülő épületek automatizálására szánja, ahol a plusz kábelezés nélkül a villamossági szekrényben a kismegszakítók mellett elhelyezett relékkel egyszerűen és profin megoldható az épületautomatizálás a Shelly Pro eszközökkel.
A Shelly PRO 2PM a népszerű PLUS 2PM nagytestvére, azonos funkciókkal, de professzionális, sínre szerelhető kivitelben és Ethernet csatlakozóval kiegészítve. Ez a Shelly relétípus két független áramkör (pl. egy két gombos csillárkapcsoló) vezérlésére, valamint redőnyvezérlésre is alkalmas.

Mint minden más Shelly termék, ez is közvetlenül a WiFi router-re kapcsolódik, nincs szükség az okosvezérléséhez helyi központra, hub-ra vagy átjáróra (bridge-re). Akár önállóan, csak 1 db eszköz is telepíthető egy elektromos fogyasztó, világítás vagy motoros redőny automatizálására vagy éppen fogyasztásmérésére, de egy új építésű vagy felújítás előtt álló teljes ingatlan okosotthonná alakításához komplett rendszerként is jó választás.

A Shelly PRO 2PM relé tartalmaz mindkét áramkörhöz egy-egy kapcsolóbemenetet, azaz csillagpontos vezetékezés esetén a villanykapcsolóktól érkező kapcsolt szálat is tudja fogadni, így a fali villanykapcsolót is használhatjuk a lámpa (vagy más fogyasztó) kapcsolására, és WiFi-n keresztül a távolból is kapcsolhatjuk a vezérelt lámpát vagy más eszközt, és számos időzítés is a rendelkezésünkre áll.
A Shelly app-ban lehetőség van a kapcsoló letiltására is, - mely hasznos lehet kisgyerekek esetén néhány szobánál -, ilyen beállítások mellett csak az app-ból vezérelhető az adott relé.
A relé kompatibilis nem csak kétállású, de billenő (avagy csengő)kapcsolókkal is. Alternatív és keresztváltó kapcsolás bekötésére is alkalmas.
Auto-off funkciójával beállítható impulzuskapcsolási üzemmódra is.Fontos: a Shelly PRO 2PM működéséhez biztosított fázis és a kapcsoló(k)tól érkező kapcsolt fázis(ok) azonos fázisról kell, hogy érkezzen(ek), a Shelly PRO 2PM nem alkalmas többfázisú működésre!Shelly PRO 2PM motoros redőnyök, árnyékolók, más kétirányú forgómotorok vezérlésére
 
Redőnyvezérlésre, motoros függöny vezérlésére (valamint bármely más, 230V-os kétirányú motor vezérlésére) is alkalmas: az egyik áramkör a felhúzást / nyitást, a másik a leengedést / zárást vezérli, reteszelő üzemmódban (azaz azt biztosítva, hogy a két irányt egyszerre ne tudjuk aktiválni).
A Shelly PRO 2PM redőnyvezérlési üzemmódban beépített redőnyvezérlési kalibrációs funkcióval rendelkezik. Ekkor a redőny végállásainak és a motor áramfogyasztásának feltérképezésével a relé "megtanulja" a redőnyt, és később akár %-ban megadott nyitásra/zárásra is programozható lesz, illetve kiugró áramfogyasztás érzékelése esetén - becsípődés/elakadás felismerés funkciója is bekapcsolható, hogy ilyen esetekben állítsa meg a redőnymotort.
A Shelly PRO 2PM minden olyan motoros redőny vezérlésére alkalmas, ahol a relét be lehet kötni a redőny 230V-os áramellátása és a fali kapcsoló (ha van), vagy az elektromos hálózat (közé), és a nyitást és zárást a redőnymotoron külön áramkör (és kétgombos vagy kétállású kapcsoló) kezeli.

A csak RF távirányítóval vezérelhető, fali kapcsoló nélküli redőnyvezérlésekkel a Shelly PRO 2PM (és más okosrelék sem) jellemzően NEM kompatibilis, mivel az ilyen redőnyök RF modulja jellemzően a redőnymotor vezérlőpaneljére van integrálva és az okosrelét nem lehet bekötni az RF vevő modul és a redőny motor közé, mivel nem megbonthtató a rendszer.

Mivel a Shelly PRO 2PM WiFi-s okosrelé csak 110V-240V AC betápot támogat, és a kapcsolt áramköre is csak 110V-240V AC tápfeszültséget kapcsol, így csak ilyen tápfeszültségű redőnymotorokkal kompatibilis.
 

Tipp: Állapotléptetős garázskapuk és kertkapuk vezérléséhez NEM a Shelly PRO 2PM a megfelelő termék, hanem a feszültségmentes kapcsolásra is alkalmas Shelly PRO 1 vagy a SHELLY PRO 2.

 
Terméktulajdonságok:

LAN, Wi-Fi, és Bluetooth támogatás
Egyszerre működő LAN és WiFi támogatott
Egyszerű párosítás a Shelly Cloud app-pal Bluetooth segítségével
Két kapcsolóbemenettel is rendelkezik
2 vezérelt kimenet, 2 x 16A max. teljesítménnyel, összesen max. 25A kapcsolására képes.
Áramfogyasztás mérés: a fogyasztási adatokat felhős üzemmód esetén menti a Shelly Cloud fiókba, és az app-ban megtekinthetjük és letölthetjük a fogyasztási előzményeket.
DIN sín kompatibilis


A termék a Shelly PRO termékcsalád tagja, melyek fel vannak szerelve:

belső hőmérővel, mely egy esetleges túlmelegedés esetén lekapcsolja az eszközt,
túlfeszültség-védelemmel, mely túlfeszültség érzékelése esetén lekapcsolja a vezérelt áramkört, hogy megvédje az elektromos fogyasztókat,
maximális teljesítmény védelemmel, mely túl nagy teljesítmény érzékelése esetén lekapcsolja a vezérelt áramkört,
és melyek mind tűzálló és hőálló anyagokból (V-O) készülnek.

 
Minden PRO termék:

támogatja a HTTP/HTTPS webhook-okat, így a továbbfejlesztett Shelly Pro termékek könnyen csatlakozhatnak, értesíthetnek vagy vezérelhetnek kompatibilis termékeket vagy más automatizálási rendszereket
támogatják a napkelte / napnyugta időpontjához időzített ki/bekapcsolásokat,
akár 50 db (az eszközön tárolt, offline is működő) időzítést is képesek kezelni,
teljes mértékben támogatja az mjS szkripteket, lehetővé téve az ügyfelek számára saját funkciók és funkciók létrehozását! A Shelly Pro line eszközök lehetővé teszik több szkript együttes végrehajtását, a különböző triggerektől függően, mint a bemeneti/kimeneti állapot, az érzékelőadatok vagy WLAN -kérések
Termékjellemzők:  

LAN, Wi-Fi és Bluetooth: Egyszerre képes Wi-Fi és LAN kapcsolatra, a telefonnal való párosítás pedig minden korábbinál egyszerűbben, Bluetooth kapcsolat segítségével történik
Csillagpontos vezetékezés esetén ideális megoldást jelent új építésű lakás és kereskedelmi ingatlanok költséghatékony automatizálására is 
2 áramkörös relé: 2 vezérelt kimenettel, a működéséhez kapott 110-240V AC feszültséget képes, max. 2x16A, összesen max. 25A  teljesítményt képes kapcsolni. Feszültségmentes kapcsolásra nem alkalmas.
Üzemmódjai:

két független 230V AC relé vezérlés
redőny / zsaluzia / árnyékoló / ás motor vezérlési üzemmód, ebben kalibrációt követően százalékos pontossággal mutatja a redőny aktuális állapotát, és százalékos pontossággal képes vezérelni is a motortÁramfogyasztás-mérés: beépített fogyasztásmérője segítségével nem csak kapcsolni képes az áramkört, hanem a fogyasztást is mérni felhős üzemmód esetén. A fogyasztási adatok le is tölthetőek. 
Működtethető 110-240 V AC közötti feszültségről is
Vezeték keresztmetszetek: kapcsolt áramkör ("I" és "O"): 2.5mm2, a többi bemenet (működéshez kapott betáp, kapcsolóbemenetek): 1,5mm2
Szuper gyors ESP32 processzor: gyors működés, gyors értesítések.
Számos eszköz vezérlésére alkalmas: Világítás, háztartási eszközök automatizálására, fűtés és sok más eszköz automatizálására és egyben fogyasztásmérésére. 
Megnövelt biztonság: Tűzálló (V-0) anyagból készült, és az eszköz túlmelegedés elleni védelemmel van felszerelve.
Megnövelt IT biztonság: MQTT és WSS támogatás, TLS és egyéni tanúsítványokat is támogat.
Nem szükséges hub / központi egység: Közvetlenül a WiFi router-re kapcsolódva éri el az internetet és a gyári felhőt, hogy a Shelly Cloud App-ból a lehető legegyszerűbben vezérelhető legyen.
Szinte mindennel integrálható: nem csak a felhős hangasszisztensekkel (Alexa, Google Home) vezérelhető, hanem számos kereskedelmi és nyílt forráskódú otthon automatizációs rendszerrel is összekapcsolható.
Adatok
Gyártó
Shelly
Cikkszám
ALL-REL-PRO2PM
Tömeg
99 g/db