TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Sonoff Zigbee Bridge Pro Zigbee - WiFi átjáró / gateway, offline üzemmóddal

Sonoff Zigbee Bridge Pro Zigbee - WiFi átjáró / gateway, offline üzemmóddal
Sonoff Zigbee Bridge Pro Zigbee - WiFi átjáró / gateway, offline üzemmóddal
Sonoff Zigbee Bridge Pro Zigbee - WiFi átjáró / gateway, offline üzemmóddal
Bővebben
9 000 Ft
Részletek
A Sonoff Zigbee Bridge Pro, - az okosotthon eszközgyártó 2022-es terméke -, ahogy a neve is mutatja egy bridge, azaz egy híd a Zigbee okosotthon protokolt használó okosotthon eszközök és az eWeLink platformra épülő WiFi-s okosvezérlés között. Az új PRO verzió újdonsága pedig az, hogy az internet-kapcsolat megszakadásakor a már beállított, Zigbee eszközök közötti vezérlések továbbra is működnek helyi offline üzemmódban is. 


 

Mi a Zigbee?
A legtöbb Sonoff termék Wi-Fi-t és RF-et használ kommunikációs módként, melyek más okosotthon technológiákhoz képest kedvezőbb átfekvésű termékeket tesznek lehetővé, de nem kifejezetten IoT szabványok.
Ezzel szemben a Zigbee kifejezetten az alacsony energiaigényű eszközökhöz ideális kommunikációs megoldás, ahol nincs nagy mennyiségű adatátvitel, de fontos a minél kisebb időbeli késleltetés. Jó választás a Zigbee az elemről működtetett szenzoroknál vagy távirányítóknál például, ahol a WiFi-hez képest a Zigbee-nek köszönhetően többszörös üzemidő jellemző. A Zigbee szenzorok önmagukban nem használhatóak, szükséges hozzájuk egy Zigbee átjáró, amivel az otthoni / irodai hálózatunkra ráköthetjük őket. Ilyen például a Sonoff Zigbee Bridge és a Sonoff Zigbee Bridge Pro is.

 
A Zigbee Bridge Pro egy Zigbee 3.0 támogatással rendelkező átjáró és ugyanúgy az eWeLink alkalmazást használja, mint a többi Sonoff termék, ezáltal lehet a Zigbee Bridge-re kapcsolt Zigbee eszközöket egymással és akár más – például Wifi-s – eszközökkel összekötni egy automatizálásba.
Természetesen az ún. mesh hálózati topológia itt is elérhető, így az alapból sem kicsi (szabad téren) kb. 80m-es hatótáv könnyen növelhető a 230V-s tápon üzemeltetett Zigbee-s eszközökön keresztül kapcsolódással, tipikusan Zigbee villanykapcsolókkal és Zigbee relékkel. Azaz ha a lakásnak egy olyan távolabbi sarkába kerülne egy Zigbee-s szenzor, mely már a Zigbee Bridge hatókörén kívül van, de a két eszköz között működik például egy Sonoff ZBMini vagy más hasonló eszköz, akkor az átvitel így biztosított lesz.
 

Mi a különbség a Zigbee Bridge és a Zigbee Bridge Pro között?
A legfontosabb különbség a helyi hálózati offline üzemmód terén van. Ha egy Sonoff Zigbee Bridge elveszíti az internet kapcsolatát, és helyi hálózati üzemmódba kerül, akkor is lefuttatja a Zigbee eszközök közötti automatizációkat (Scene-eket, jeleneteket), így optimális megoldást nyújt a megbízható Zigbee eszközvezérléshez.Egy másik fontos különbség, hogy 32 helyett akár max. 128 Zigbee eszköz kezelésére képes a Pro verzió.  A Pro verzió három üzemmódot támogat, beállíthatjuk "otthon", "távol" és "alvó" üzemmódba is, mely üzemmódok alapján más és más automatizációkat futtathatunk.

 

Egy Sonoff Zigbee Bridge Pro-ra közvetlenül 26 darab eszköz kapcsolható, pl. 26 db egyben Zigbee router funkciójú eszköz, vagy 10 db Zigbee szenzor + 16 db egyben Zigbee router funkciójú eszköz. (Az elméleti maximum 128 db úgy érhető el, ha van a hálózatban több Zigbee router funkciót is ellátó eszköz, melyen kereszül további 20-32 aleszköz csatlakozik.) A teljes Zigbee hálózatában max. összesen 128 Zigbee eszközt képes kezelni, ilyenek lehetnek például a Sonoff Zigbee hőmérséklet és páratartalom szenzor, ajtó/ablaknyitás szenzor, mozgásérzékelő, vagy éppen a Sonoff Zigbee kapcsolója. 
A jelenlegi (2022.07.06.) firmware verzióval (v1.2.0) a tesztek szerint még nem kompatibilis minden SmartWise Zigbee eszközzel. A Zigbee technológia jellegéből adódóan az egyes Zigbee eszközökkel egy pillanat műve párosítani, jóval gyorsabb, mint a WiFi-s párosítás.
 
Terméktulajdonságok:

A Zigbee protokolt használó szenzorokat és kapcsolókat a WiFi-s Sonoff és SmartWise okoseszközök vezérlésére képessé teszi, hidat képez a szabványos Zigbee eszközök és az eWeLink platformmal működő WiFi-s okoseszközök között
A Zigbee Bridge Pro internetkapcsolat nélkül is képes futtatni a helyi Zigbee eszközök közötti automatizációkat. 
A Zigbee technológia nagy hatótávolságot biztosít az adatátvitelre
A Sonoff Zigbee PRO nem tartalmaz Ethernet csatlakozót!
Tesztelten kompatibilis a Sonoff összes Zigbee eszközével
Egy Sonoff Zigbee Bridge Pro-ra közvetlenül max 26 db eszköz kapcsolható, a Zigbee hálózatában router eszközökön keresztül pedig összesen 128 Zigbee eszközt képes kezelni.
Együttműködik, kompatibilis a ZigBee Alliance által tanúsított más gyártók Zigbee eszközeivel is: egy gombos kapcsolókkal, hőmérséklet és páratartalom érzékelőkkel, mozgásérzékelőkkel, vízszivárgás érzékelőkkel, ajtó/ablaknyitás érzékelőkkel
Riasztási push értesítések állíthatóak be a telefonra a Zigbee-s mozgásérzékelőről, valamint a Sonoff ajtó és ablaknyitás érzékelő szenzortól.
Ingyenes okostelefon app elérhető hozzá iOS-re és Android-ra (eWeLink app)
Az app-ban az eszközökhöz való hozzáférés megosztható más eWeLink fiókkal rendelkezőkkel, pl. családtagokkal
Kompatibilis Amazon Alexa és Google Assistant nyújtotta hangvezérléssel
eWeLink-kompatibilis kamerák képe is hozzáadható a Zigbee-s eszközök eWeLink app felületéhez
Szabványos 5V microUSB-s (1A) tápról működtethető, mely nem a termék része!
Az eWeLink app már magyar nyelven is elérhető!
Adatok
Gyártó
Sonoff
Cikkszám
SON-KIE-BRI-P-ZB
Tömeg
60 g/db