TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Sonoff ZBMINI Extreme (ZBMini-L2) csak fázissal működő, okos Zigbee 3.0 kapcsolórelé

Sonoff ZBMINI Extreme (ZBMini-L2) csak fázissal működő, okos Zigbee 3.0 kapcsolórelé
Sonoff ZBMINI Extreme (ZBMini-L2) csak fázissal működő, okos Zigbee 3.0 kapcsolórelé
A Sonoff ZBMini-L2, avagy más néven ZBMINI Extreme a csak fázisvezetékkel (azaz nulla vezeték nélkül is) működő ZigBee okosrelé új verziója, amely távolról vezérelhető az interneten keresztül, ha egy Zigbee Bridge-hez csatlakoztatjuk. Ez az egyik legkisebb Zigbee okos kapcsolómodul, amely könnyen beilleszthető a legkisebb 60-as fali szerelődobozba is.
Különböző típusú külső kapcsolókkal is működik, például két állású villanykapcsolóval, nyomógombos fali kapcsolóval stb. Fő előnye, hogy nincs szükség nullvezetékre, így a legtöbb esetben könnyen telepíthető és egyszerűen használható. Támogatja az alternatív  kapcsolást is, így két kapcsolóval is használható például lépcsőházi világításhoz.


Mi a Zigbee?
 
A Zigbee egy kifejezetten okosotthon / IoT protokoll, kifejezetten ilyen eszközök közötti hatékony kommunikációra fejlesztették ki. A közvetlenül a routerre csatlakozó Wi-Fi-s eszközökhöz képest a Zigbee eszköznél fontos eltérés, hogy a Zigbee eszközök működéséhez és távvezérléséhez szükség van egy Zigbee-WiFi közötti átjáróra (gateway-re vagy bridge-re), mely az egymással Zigbee "nyelven" kommunikáló eszközöket az internet felé elérhetővé teszi. Előnye ugyanakkor a Zigbee megoldásoknak, hogy tehermentesítik a WiFi hálózatot, melyre így csak egy WiFi-s eszköz, a Zigbee átjáró lép fel, minden más eszköz a Zigbee protokollon kommunikál egymással, így nem foglalják le a router IP címeit.
 
A Zigbee technológia támogatja az ú.n. Mesh hálózatokat is, és a 230V-ra kötött Zigbee eszközök (pl. Sonoff ZBMini, Sonoff Basic ZBR3 relék) képesek továbbítani más Zigbee eszközök információit a Zigbee gateway (átjáró) felé és vissza, ha azok direktben nem tudnak vele kommunikálni, mert az átjáró hatótávolságán kívül vannak telepítve.
 
A Zigbee protokoll további előnye, hogy jóval kisebb fogyasztású, mint a Wi-Fi, az alacsony energiafelvételnek köszönhetően így a ZigBee protokoll különösen népszerű az elemmel működő szenzorok esetén, melyek egy elemmel akár évekig elműködhetnek. Emiatt kisebb adatmennyiséget tud csak kezelni, de ez jellemzően nem okoz problémát, mivel leginkább csak vezérlésre, státusz információkra használják. A Zigbee protokoll egy iparági szabvány, a teljesen szabványos Zigbee eszközök elvben bármely gyártó szabványos eszközeivel működőképesek.

 
A ZBMini-L2 kompatibilis többek között a Sonoff Zigbee-WiFi átjáróiával, a Sonoff Zigbee Bridge-el és a Sonoff Zigbee Bridge Pro-val, valamint a szintén eWeLink app kompatibilis SmartWise Zigbee Bridge Pro-val is, mely Ethernet-re is csatlakoztatható. A Sonoff NSPanel Pro hub-ja is támogatja. Ha egy eWeLink Zigbee átjáróra csatlakoztatjuk a modult, akkor t a megszokott gyári eWeLink-platform és eWeLink app segítségével vezérelhető az eszköz. A szokásos eWeLink funkciók közül elérhetőek az aktuális KI/BE állapot, a manuális KI/BE kapcsolás, valamint az időzítések (időzítés, visszaszámláló timer, ciklusvezérlés) is, de nem elérhető az impulzuskapcsolás (inching) funkció.
A kis relémodul kompatibilis az Aeotec SmartThings hub-bal, ez esetben az iOS-re illetve Android-ra elérhető SmartThing APP segítségével vezérelhető. Vezérelt ki/bekapcsolások, időzített ki/bekapcsolás és még sok más funkció érhető el a SmartThings app-ban.
Együttműködik az Amazon Alexa egyes Zigbee átjáróival is, és más szabványos Zigbee 3.0 hub-okkal is.
A ZBMINI-L2 verzió a relé nullevezeték bekötését nem igénylő verziója, mely csak fázisvezetékkel működik.
A ZBMINI-L2 relét a fali kapcsoló mögé kell beszerelni, és a min. 3W teljesítményű lámpa kapcsolására alkalmas, max. teljesítménye 6A. Működéséhez nincs szükség villodzásgátló modulra.
 


 
Terméktulajdonságok:

A kapható legkisebb Zigbee relémodulok egyike.
ZigBee 3.0 protokoll
Kompatibilis a SONOFF ZBBridge (Zigbee Bridge)-el, ZBBridge-P (Zigbee Bridge Pro-val), a SmartWise Zigbee Bridge Pro-val, Amazon Hub-bal, Aeotec SmartThings Hub-bal és más Zigbee 3.0 átjárókkal is
Fali kapcsoló mögé építendő be a fali aljzatba.
Min. 3W teljesítményű fogyasztó szükséges a működéséhez. Max. teljesítménye 6A.

Induktív fogyasztókkal, mint pl. ventillátor, nem használható.
Alternatív és keresztváltó kapcsolókkal is működtethető

A WiFi-s párjával ellentétben impulzuskapcsolásra, automatikus kikapcsolásra (inching) az eWeLink app-ban nem állítható be.
Az eWeLink app már magyar nyelven is elérhető!
Bővebben
5 500 Ft
Részletek
A Sonoff ZBMINI Extreme, avagy más néven Sonoff ZBMINI-L2 a Sonoff csak fázisvezetékkel (azaz nullavezeték nélkül) működő Zigbee 3.0-s okos kapcsolóreléjének a legújabb verziója. A piacon kapható egyik legkisebb Zigbee 3.0 relé csak fázisvezetékkel (azaz nullavezeték nélkül) működik, így biztosan beépíthető minden hagyományos fali aljzatba a kapcsolószerelvények mögé. Kompatibilis a SONOFF ZBBridge (Zigbee Bridge)-el, ZBBridge Pro-val, a SmartWise Zigbee Bridge Pro-val, az NSPanel Pro Zigbee átjárójával, az Amazon Echo Hub-bal, az Aeotec SmartThings Hub-bal és számos más Zigbee 3.0 hub-al is.
Adatok
Gyártó
Sonoff
Cikkszám
SON-REL-MINI-L2-ZB
Tömeg
31 g/db