TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Sonoff Mini Extreme (Sonoff Mini R4) Wi-Fi + Bluetooth okos kapcsolómodul / relé

Sonoff Mini Extreme (Sonoff Mini R4) Wi-Fi + Bluetooth okos kapcsolómodul / relé
Sonoff Mini Extreme (Sonoff Mini R4) Wi-Fi + Bluetooth okos kapcsolómodul / relé
A Sonoff Mini R4, más néven Sonoff Mini Extreme az okosvillamossági gyártó 2023 nyári újdonsága, mellyel a Sonoff Mini R2 és a Sonoff Mini R3 termékverziók összes előnyét gyúrta össze egy új termékverzióba.
A Sonoff Mini R2-höz hasonlóan a kis Mini R4 Wi-Fi-s modul is rendelkezik potenciálmentes kapcsolóbemenettel, így hagyományos fali kapcsolók mögé beépítve a fali aljzatba, alkalmas azok utólagos okosítására. Nyomókapcsolókkal és kétállású kapcsolókkal is képes működni, és alternatív kapcsolással is beköthető. (Potenciál-mentes kapcsolású mozgásérzékelő vagy más szenzor is ráköthető a kapcsolóbemenetére.) A kapcsolóbemenete - a Sonoff relék közül elsőként - szoftveresen le is választható a kimenetről, így a modulra kötött vezetékes fali kapcsoló használata le is tiltható. A kimentről leválaszott kapcsolóra beállíthatunk azonban egy okosvezérlést / jelenetet, így más eWeLink eszközöket is vezérelhetünk akár vele. 
Ugyanakkor a Sonoff Mini R3-hoz hasonlóan támogatja az "eWeLink-Remote" névre keresztelt új (Bluetooth-alapú) vezetéknélküli technológiát is, sőt annak gateway-e / hub-ja is egyben, így párosítható a Sonoff S-MATE modullal és az immár fehér és szürke színben is elérhető R5 vezeték nélküli kapcsolókkal is.A modul azonban jelentősen kisebb elődeinél: a Mini R2-höz képest 40%-kal, a Mini R3-hoz képest 60%-kal csökkentették a méretét.
A Sonoff-tól megszokott módon az eszköz magas minőségét nem csak a szokásos CE minősítés, hanem a német TÜV Rheinland laboratórium teszt bizonylata is igazolja.A Sonoff Mini R4-ban tehát van egy "eWeLink-Remote" vevőegység, - mely nem a Sonoff eszközöknél korábban megszokott 433MHz-es RF technológiát használja -, hanem egy új Sonoff-specifikus, Bluetooth-alapú technológiát, a vezeték nélküli helyi távirányításhoz. A gyártói leírás szerint az RF-nél jóval nagyobb hatótávolságra képes az eWeLink-Remote vezetéknélküli távirányítása, a tesztek szerint nyílt terepen akár 80-90 méterre is. 

 
Okosfunkciók:
 
A Sonoff Mini R4 - más Sonoff relékhez hasonlóan - alapértelmezésben a Sonoff / eWeLink felhőhöz csatlakozik és azon keresztül teszi magát elérhetővé a tulajdonosa számára az interneten keresztül az Android-ra és iOS-re is elérhetővé és vezérelhetővé az eWeLink okostelefon app-ban. Más Sonoff okosrelékhez hasonlóan ehhez is beállítható időzített ki/bekapcsolás, támogatja a ciklusvezérlést, és az automatikus kikapcsolást (inching), mellyel impulzuskapcsolás üzemmódba is beállítható, vagy időreléként a bekapcsolás után megadott idő után kikapcsoltatható. A távoli elérés lehetősége megosztható a családtagokkal is.


Vezetékezési módok:
Fázis + nulla vezetékezéssel egy hagyományos kapcsoló mögé beépítve a Sonoff Mini R4 Wi-Fi-s okosfunkiókkal egészíti ki a hagyományos kapcsolót: pl. APP-ból vezérelhetőség, időzíthetőség, időrelé funckiók, automatizációk lehetősége, valamint lehetővé teszi vezeték-nélküli kapcsolás kialakítását az S-MATE modul vagy az R5 kapcsolók segítségével.  
Ha a fali aljzatban csak fázisvezeték áll rendelkezésre, akkor a dali aljzatba egy S-MATE modul kerülhet elhelyezésre, a Mini R4 relémodul pedig a fogyasztóhoz (pl. lámpához) kerül telepítésre, és az S-MATE modul az eWeLink-Remote (Bluetooth) protokollon keresztül fogja azt vezérelni. 

Terméktulajdonságok:

Mini méretű okosrelé - a legkisebb fali aljzatokban is elhelyezhető a villanykapcsoló vagy konnektor szerelvény mögé a mindössze 33x40mm-es modul;10A maximális teljesítmény - apró mérete ellenére 10A max. teljesítményt képes kezelni.
Gyors és egyszerű Bluetooth párosítás - a beépített Bluetooth chip-nek köszönhetően másodpercek alatt párosítható a Sonoff Mini R4 a telefonon futó eWeLink app-al.
Wi-Fi modul - A relé WiFi modullal rendelkezik és az otthoni/irodai WiFi hálózaton keresztül kapcsolódik a hálózatra, illetve az alapértelmezett felhő üzemódban a gyári eWeLink Cloud-hoz.
eWeLink-remote hub/gateway funkció - a Sonoff Mini R4 rendelkezik egy beépített "eWeLink-remote" vevőegységgel, mely az ilyen távirányítós eszközök jelét képes venni, és a felhőn keresztül más eWeLink eszközök fele is továbbítani
Hagyományos kapcsolóval is vezérelhető: a potenciálmentes bemenetére fali kapcsolók vagy potenciálsmentes kapcsolást adó szenzorok (pl. mozgásérzékelő) is beköthető;
APP-ból történő KI/BE kapcsolás – Bárhol is vagy, az APP-vól távolról is ki vagy be kapcsolhatod a Mini R4-t és rá kötött elektromos eszközöket, konnektort vagy világítást.
Mobil App – Ingyenes iOS és Android mobil App: eWeLink
Állapotlekérdezés – A mobil App-ban látszik az okosrelé aktuális állapota (be vagy kikapcsolt)
Időzítés – Számos időzítési funkció elérhető: egy konkrét időpont beállítása, ismétlődő időpontok beállítása, visszaszámláló / timer, ciklus.
Megosztható másokkal – Hozzáférést adhatsz pl. családtagjaidnak a távvezérléshez
Készülékcsoportok – Csoportba rendezheti készülékeit, és egy kattintással többet is ki vagy bekapcsolhat
Kompatibilitás – Hozzákapcsolható hangvezérlés érdekében Amazon Alexa-hoz, Google Assistant-hoz, valamint IFTTT-hez is
Az eWeLink app már magyar nyelven is elérhető!

 
A termékhez és a mobil App-hoz magyar nyelvű használati útmutató érhető el.
Bővebben
4 000 Ft
Részletek
Az apró méretű Sonoff Mini Extreme (MINIR4) modul az egyik legkisebb Wi-Fi okosrelé, mindössze 33 x 40 mm méretű, így a legkisebb fali aljzatba / dobozba is befér. Wi-Fi protokollon keresztül csatlakoztatható az eWeLink Cloudhoz vagy a Sonoff iHost hubhoz, de támogatja az eWeLink-Remote (Bluetooth) protokollt is a helyi távvezérléshez, akárcsak a Mini R3 verzió, így párosítható az S-MATE modullal és a Sonoff R5 kapcsolóval is. Továbbá, a Mini R2 verzióhoz hasonlóan rendelkezik kapcsoló-bemenettel vezetékes fali kapcsoló számára, így tökéletes választás egy vezetékes kapcsoló okos kapcsolóvá alakításához, és további vezeték nélküli kapcsolók hozzáadásához is.
Adatok
Gyártó
Sonoff
Cikkszám
SON-REL-MINI-R4
Tömeg
33 g/db